Piesze wędrówki po lesie zawsze kończymy rozbieciem obozu, zaraz potym zajumę się przyrządzeniem czegoś do jedzenia. Posiłki w otoczeniu natury to tak proste, a tak przyjemne rozwiązanie. Do jednych z moich ulubionych potraw należy Chili Con Carne. Wbrew pozorom to danie da się odtworzyć w leśnych warunkach. I to w bardzo prosty sposób.
Do plecaka pakuję FoodSlow Chili Con Carne, które jest najważniejszym elementem mojego popisowego dania. Zabieram również przecier pomidorowy, tartą mozarellę, jogurt naturalny i grzanki. Przyda się też trochę wody. Przyrządzanie Chili rozpoczynam od podgrzania FoodSlow Chili Con Carne. Przygotowuję również resztę składników, a w międzyczasie podziwiam okoliczności przyrody. Szum lasu, zieleń – idealnie. Dokładny przepis na Chili znajdujesz w nagraniu.
Czas Przygotowania:15 minutDodatkowe składniki:4Porcja:2 osoby
1. Podgrzej przecier pomidorowy przez 2 minuty, często mieszając.
2. Przełóż Food Slow Chili Con Carne do garnka i podgrzej przez 3 minuty. Mieszaj co jakiś czas.
3. Dodaj 200 ml wody i zamieszaj.
4. Gotuj 5 minut na niskim ogniu. Mieszaj co jakiś czas.
5. Gotowe ! Podaj z jogurtem naturalnym tartą mozzarella i grzanką.