Warto zwiedzać świat rowerem. To idealna forma poznawania; przemieszczamy się swoim tempem, mamy czas żeby się dokładnie przyjrzeć mijanym obrazom, wiele kwestii przestaje nas ograniczać. Wycieczka rowerowa jest jednak wyczerpująca, warto więc poszerzyć ją o dodatkowy element, jakim jest przygotowanie posiłku w plenerze. A uwierzcie, znalezienie idealnego miejsca do gotowania i zjedzenie posiłku tam, gdzie ma się ochotę, jest ogromną frajdą.
Domowy obiad na wycieczce rowerowej? No oczywiście! Zawsze zabieram ze sobą opakowanie FoodSlow Karkówka BBQ. Do tego do sakwy wrzucam ugotowane ziemniaczki, surówkę coleslaw i sos BBQ. Zawartość opakowania FoodSlow Krakówka BBQ i ziemniaczki podgrzewam. Przepis krok po kroku znajdziesz w filmiku niżej.
Czas Przygotowania:20 minutDodatkowe składniki:3Porcja:2 osoby
1. Na pergamin rozlej oliwę. I ułóż przekrojone na pół ziemniaki.
2. Obracaj ziemniaki co 3 minuty, piecz do zrumienienia.
3. Do garnka/pojemnika aluminiowego przełóż karkówkę podgrzej 5 minut.
4. Dodaj sos barbecue, gotuj 10 minut
5. Gotowe. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.