Spontaniczne wyjazdy nad wodę to zdecydowanie moja ulubiona forma relaksu. I polecam ją każdemu, bo zwykle nie trudno znaleść takie miejsce w okolicy. Woda, zachodzące słońce, bliscy w pobliżu. Do takiej wyprawy zwykle przygotowuje się w kilka minut, zabierając z domu wszystko co mam pod ręką, w tym opakowanie FoodSlow Karku Wina. Przyrządzam Karkówkę w Picie – danie, które w plenerze smakuje jeszcze lepiej.
Jak spontan, to spontan. Na zakupy zatrzymujemy się zwykle po drodze, w okolicznych sklepikach. Na szybko gromadzę resztę składników; pitę, ogórka, pomidora i cebulę, czosnek oraz jogurt naturalny. Zawartość opakowania FoodSlow Karku Wina podgrzewam na przenośnym, jednorazowym grillu. Dokładny sposób na przygotowanie dania zobaczycie w filmiku.
Czas Przygotowania:20 minutDodatkowe składniki:7Porcja:2-4 osoby
1. Podgrzej mięso w aluminiowym pojemniku lub garnku, gotuj do odparowania płynów ok 10 minut. Mieszaj co jakiś czas.
2. Przygotuj sos, pokrój drobno czosnek oraz ogórka, wymieszaj z jogurtem
3. Pokrój warzywa, pomidora, cebulę, sałatę i ogórka.
4. Pity polej wodą, podgrzej na grillu przez 2 minuty często obracając.
5. Złóż danie, do pity dodaj sos, mięso oraz warzywa.