Kurczak Gyros

Wycieczki camperem to genialna przygoda. Zwłaszcza, kiedy zatrzymujemy się na nocleg w pięknych okolicznościach przyrody. Do pełni szczęścia brakuje tylko przygotowania czegoś dobrego na kolacje. Od jakiegoś czasu moim top daniem wyjazdowym jest Kurczak Gyros, który nigdzie nie smakuje tak dobrze, jak jedzony o zachodzie słońca nad wodą. Dlatego zawsze w podróż zabieram ze sobą kilka opakowań FoodSlow Kurczak Gyros. 

W camperowej lodówce zawsze mamy zapas świeżych warzyw; pomidorków i ogórków, sałatę i cebulę. Dokupujemy ostatnie brakujące składniki czyli tortillę i jogurt naturalny. Kurczaka Gyros podgrzewam. W tym czasie kroje wszystkie warzywka, przygotowuję tortillę i jogurt. To bardzo prosty i szybki przepis, który zachwyci każdego.

Czas Przygotowania:10-15 minutDodatkowe składniki:6Porcja:2-3 osoby

Składniki:


FoodSlow Kurczak Gyros - 1 szt.
Tortilla - 2-3 szt.
Jogurt naturalny - 100 ml
Czerwona cebula - 1/2 szt.
Zielony ogórek - 1/2 szt.
Pomidor
Sałata

Sposób Przygotowania:


2. Przełóż Food Slow Gyros Chicken do garnka i podgrzej.

2. Gotuj 10-15 minut do odparowania płynów.

3. Pokrój warzywa

4. Ułóż warzywa na tortilli, polej jogurtem naturalnym i zwiń.

Opcjonalnie możesz użyć swojego ulubionego sosu np. czosnkowego.

Privacy Preference Center