Szarpana z Mozzarellą

Niższe temperatury wcale nie oznaczają tego że musimy siedzieć w domu. Czasem warto wyrwać się ze swojej strefy komfortu i ruszyć w las, chociażby ma kilku godzinny wypad.

Do tego przepisu nie potrzebujecie wielu składników. Wcześniej warto zaopatrzyć się w ugotowane ziemniaki, łatwo je znajdziesz w większych sklepach czy supermarketach. Dodatkowo pakuję mozzarellę, pietruszkę i wodę. Wystarczy znaleźć fajne miejsce, rozpalić ognisko lub zabrać ze sobą kuchenkę turystyczną na gaz. Dokładny sposób na przygotowanie dania zobaczycie w filmiku.

Czas Przygotowania:20 minutDodatkowe składniki:3Porcja:2-4 osoby

Składniki:


FoodSlow Szarpana Wieprzowina - 1 szt.
Mozarella
Ziemniaki ugotowane
Woda - 50 ml
Pietruszka

Sposób Przygotowania:


1. Na pergaminie lub patelni rozgrzej masło lub oliwę, ułóż ziemniaki, obracaj i piecz do zrumienienia.

2. Przełóż mięso na patelnię, podgrzej 5 minut.

3. Zdejmij ziemniaki, przełóż na talerz, dodaj połowę mozzarelli.

4. Zdejmij mięso z patelni i przełóż na pergamin i rozdrobnij.

5. Do sosu dodaj 50 ml wody i masło – gotuj 5 minut

6. Złóż danie, na ziemniaki połóż mięso, dodaj resztę mozzarelli i udekoruj piertuszką.

Privacy Preference Center