SOUS VIDE
WOLNO GOTOWANE
Sous vide należy do najskuteczniejszych sposobów zabezpieczenia żywności przed utratą przydatności do spożycia oraz właściwości smakowych i odżywczych, która polega na wstępnym wolnym gotowaniu.
Przygotowane w ten sposób dania są spakowane próżniowo, a to pozwala na zachowanie ich smaku, świeżości i soczystości przez wiele dni. Nowoczesna i efektywna metoda sous vide umożliwia przechowywanie potraw przez długi czas poza lodówką, np. w plecaku czy bagażniku, dlatego jest szczególnie przydatna dla podróżników. Oferowane przez naszą firmę gotowe danie wystarczy podgrzać przez ok. 15 min, po czym można rozkoszować się ciepłym, pysznym posiłkiem jak w domu czy restauracji. Zamów i przekonaj się o tym osobiście!
Istnieje wiele argumentów przemawiających na korzyść metody sous vide, zgodnie z którymi tworzone są nasze wolno gotowane i pakowane próżniowa dania.
Długa przydatność do spożycia to zasługa pakowania próżniowego, które gwarantuje doskonałą szczelność zamknięcia, a tym samym skuteczną izolację przed powietrzem i innymi czynnikami zewnętrznymi.
Zachowanie wartości odżywczych sprawia, że wolno gotowana żywność dla podróżników jest tak samo a nawet zdrowsza i pożywna jak potrawy przygotowywane tradycyjnymi metodami.
Wartości smakowe i aromatyczne pozwalają zaś cieszyć się ulubionymi daniami w lesie, górach, nad jeziorem czy gdziekolwiek jesteś, podobnie jak różnorodność naszej oferty, która obejmuje posiłki zarówno mięsne (wołowina, wieprzowina, dziczyzna, kurczak i drób), jak i wege.
POLECAMY
Pyszne i zdrowe dania zawsze z Tobą –w górach, lesie czy w podróży